Rosèvin

Rosévin:

Rosévinen en let, lyserød vin, som er fremstillet røde druer. Når vinen ender med sin smukke rosé farven, så skyldes det, at druernes skaller fjernes blot få timer efter gæringen er begyndt.

På dette tidspunkt har drueskallerne kun afgivet ganske lidt farve og garvesyre til mosten, og derfor får vinen den karakteristiske lyserøde farve.

Helt grundlæggende er rosévin gæret druesaft! Kald det blot en naturlig proces, for lader man druerne ligge efter høsten, vil der automatisk komme vin ud af det - helt uden vores indblanding. Druerne er fyldt med sukker, og når druernes skaller sprækker, vil gærcellerne, der sidder på skallen, sætte gang i gæringsprocessen.

Så naturligt foregår det dog ikke i den virkelige verden. Produktion af rosévin er en nøje styret, kontrolleret og monitoreret proces.

Rosèvinen er en cuvèe af følgende druer:

Bolero

Sorten blev fremavlet på Forschungsanstalt Geisenheim i 1982. Den har et højt udbytte og et relativt lavt syreindhold, og den er en af de druer, der klarer sig godt i vores kølige klima. Vinene er rubinrøde med frugtig aroma og blød tannin i finishen.

Rondo

Den røde Rondo blev fremavlet på Forschungsanstalt Geisenheim i 1964. Det er den rødvinsdrue, der giver det mest konstante udbytte i nordlige vindistrikter som Danmark. Den er ganske hårdfør og modstandsdygtig over for svampesygdomme. Vinene er farverige – nærmest lilla – og kraftige, og når de er unge kan de have en smag af muskat.

Cabernet Cortis

Tidlig sort svarende til Cabernet Sauvignon.
Små til mellemstore klaser lavet af små runde sorte druer.
Med en intens rubinrød skal er den fyldig, tannisk og frugtagtig, nogle gange med hårde tanniner, der er rige på fenoliske ekstrakter og forbindelser, hvilket giver anledning til en stærk og særpræg vin med aromaer som sortbær, kirsebær, brombær, sort peber, violet samt botaniske og vanilje noter.