Rosè

Rosé:

Rosé en let, lyserød vin, som er fremstillet røde druer. Når vinen ender med sin smukke rosé farven, så skyldes det, at druernes skaller fjernes blot få timer efter gæringen er begyndt.

Rosè kan være en cuvèe af følgende druer:

Bolero: Vinene er rubinrøde med frugtig aroma og blød tannin i finishen.

Rondo:Vinene er farverige – nærmest lilla – og kraftige, og når de er unge kan de have en smag af muskat.

Cabernet Cortis:Tidlig sort svarende til Cabernet Sauvignon.
Små til mellemstore klaser lavet af små runde sorte druer.
Med en intens rubinrød skal er den fyldig, tanisk og frugtagtig, nogle gange med hårde taniner, der er rige på fenoliske ekstrakter og forbindelser, hvilket giver anledning til en stærk og særpræg vin med aromaer som sortbær, kirsebær, brombær, sort peber, violet samt botaniske og vanilje noter.